‘Ik werk hier met iedereen samen en ik vind de open sfeer heel fijn.’

– Dylan, assistent accountant

Jezelf ontwikkelen tijdens je werk: bij The Audit Generation kan het. Dylan werkt sinds 8 maanden als assistent-accountant bij The Audit Generation, en volgt daarnaast een pre-mastertraject. ‘De uren die ik studeer, worden betaald. Net zoals mijn boeken en de helft van mijn studie.’ Lees hieronder zijn hele verhaal.

Wat doe je precies bij The Audit Generation?

Als assistent-accountant help ik controleleiders met hun taken. Op dit moment zijn we veel bezig met balanscontroles. Ik vergelijk de cijfers van dit jaar met die van vorig jaar en check of er niks vreemds of opvallends tussenuit springt. Is dat wel zo? Dan ga ik in gesprek met de controller van het bedrijf en vraag ik bijvoorbeeld waarom de cijfers zo afwijken vergeleken met die van vorig jaar.

Hoe ben je bij The Audit Generation terecht gekomen?

Toen ik afgestudeerd was ging ik meteen op zoek naar werk. Ik postte een bericht op LinkedIn, een soort open sollicitatie waarin ik schreef dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Ik kreeg meteen een berichtje van Mark, hij wilde wel eens met me praten over een baan bij The Audit Generation. Dat leek me heel interessant, dus we spraken af. Het voelde vanaf het begin al heel goed. Ik had het idee dat hij me een eerlijk verhaal vertelde. Daarom heb ik uiteindelijk voor dit bedrijf gekozen!

Waarom vind je het werken bij The Audit Generation zo fijn?

Het is een kleine organisatie met een gezellig team en een platte organisatiestructuur. Ik werk hier met iedereen samen, ook direct met de partners. Natuurlijk werk je met sommige mensen meer samen dan met anderen, maar iedereen is altijd bereid om te helpen als ik een vraag heb. Ik vind die open sfeer heel fijn.

Wat vind je het allerleukst aan werken bij The Audit Generation?

Eén van de belangrijkste redenen waarom ik bij een accountantskantoor wilde werken, is de afwisseling. Je werkt voor een heleboel verschillende klanten, zo verveel je je nooit, en blijf je nieuwe dingen leren.

“Deze week werkte ik voor een IT-bedrijf, vorige week voor een fruithandel, en de week daarvoor bij een boomkweker. Ieder branche heeft weer nét z’n eigen uitdagingen en bijzonderheden.”

– Dylan Moerland, assistent-accountant bij The Audit Generation

Dat maakt het werk in de accountancy zo interessant. Bij een breed scala aan bedrijven krijg je een inkijkje in hun beleid. Waarom doen ze wat ze doen, en waarom maken ze bepaalde keuzes? Super interessant, en ook heel goed voor mijn eigen ontwikkeling!

“The Audit Generation doet het anders.” Hoe dan?

Ze letten hier heel goed op de de werk-privé verhouding. Er wordt goed opgelet of je niet te veel werkt. Ook de manier waarop je je werkdag indeelt is heel vrij. Ik begin bijvoorbeeld meestal rond een uur of 7 met werken, en kan dan in de middag al lekker naar huis. En wil ik een keer wat later naar kantoor? Dan is dat ook geen probleem! Dat is bij andere kantoren wel anders, denk ik. Bij ons heerst er zeker geen 9-tot-5-cultuur.

Wat wordt er voor je persoonlijke ontwikkeling gedaan binnen het bedrijf?

Naast mijn werk bij The Audit Generation volg ik een voortraject voor de master Accountancy. Dat betekent dat ik één dag per week naar mijn opleiding moet. Toch heb ik bij The Audit Generation een contract voor 40 uur. De uren die ik studeer, worden dus betaald door The Audit Generation. Net zoals mijn boeken en de helft van mijn studie. Kortom: ze zijn hier heel betrokken bij mijn persoonlijke ontwikkeling.

Op de website staat ‘fun’ als één van de pijlers. Hoe uit zich dat in het echt?

In het dagelijks werk hangt er al een gezellige, informele sfeer. Als ik op kantoor werk zitten we echt niet de hele dag stil te werken, we maken regelmatig een praatje of vertellen een grapje. Dat is heel belangrijk voor je werkplezier en je prestaties.

Omdat er op vrijdag meestal niemand op kantoor is, houden wij onze vrijmibo op donderdag. Ook hebben we vaak teamuitjes, of we gaan met z’n allen sporten.

Op welke manier is The Audit Generation volgens jou innovatief?

De laatste tijd zijn ze bij ons druk bezig met het automatiseren van processen. Door die automatisering komen alle data in grafieken en tabellen bij ons binnen. Zo hebben we meteen het overzicht, en hoeven we het zoeken naar afwijkingen tussen duizenden regels bijvoorbeeld niet meer zelf te doen.

Kom werken bij The Audit Generation

Wil jij ook bij een innovatief, gezellig bedrijf werken dat investeert in jouw ontwikkeling? Solliciteer dan meteen als assistent-accountant bij The Audit Generation!

Ben jij klaar voor the Audit generation?