‘De mogelijkheden die je krijgt zijn top. Alles wat je wilt kan geregeld worden, zolang je het zelf maar aangeeft.’

– Rowena, controleleider

Tijd voor persoonlijke ontwikkeling, een flexibele indeling van je werkweek én veel fun. Het kan bij accountantskantoor The Audit Generation! Lees hieronder hoe controleleider Rowena haar eerste zes maanden bij het kantoor heeft beleefd.

Wat doe je precies bij The Audit Generation?

Als controleleider ben ik verantwoordelijk voor de controles en de aansturing van de assistent-accountants. Zij doen vooral het uitvoerende gedeelte van de controle en ik kijk mee op de risicovolle posten en controleer de vragen voordat ze naar de klant gaan. Zo blijft de kwaliteit altijd hoog.

Daarnaast wil ik graag meer met data-analyse doen. Daarom kijk ik steeds vaker mee met het team van onze data-analisten. Ik vind data enorm interessant, maar er valt voor mij nog veel te leren. Bij The Audit Generation krijg ik de mogelijkheid om hier veel tijd in te steken, en daar krijg ik enorm veel energie van.

Hoe ben je bij The Audit Generation terecht gekomen?

Dat is een grappig verhaal, want ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan. Een kennis hoorde toevallig een podcast met Mark (oprichter van The Audit Generation) erin, en die spoorde mij aan om de podcast ook te luisteren. In die podcast hadden ze het heel veel over datagestuurde controles, iets wat mij toen al heel interessant leek maar bij m’n vorige werkgever nog geen ruimte voor was.

Daarna heb ik besloten om zelf een sollicitatiebrief te sturen en ben ik met een open gevoel het online gesprek ingegaan. Dat gesprek verliep zo goed dat ik meteen een contract heb getekend. Het is dus super snel en impulsief gegaan, maar gelukkig met een enorm goede afloop.

Waarom vind je het werken bij The Audit Generation zo fijn?

Het werk is heel fijn door de flexibiliteit. Je mag je eigen tijd indelen en een eigen werkplek kiezen, zolang het werk maar kwalitatief goed is. Ik werk bijvoorbeeld vandaag thuis doordat er veel file is op de weg, dat scheelt enorm veel tijd voor mij.

Wat vind je het allerleukst aan werken bij The Audit Generation?

Het allerleukst aan werken bij The Audit Generation zijn de mogelijkheden die je krijgt. Alles wat je wilt kan geregeld worden, zolang je het zelf maar aangeeft. Daarnaast vind ik het heel leuk dat je veel klantcontact hebt. Daardoor wordt accountancy een heel sociaal beroep. Werkplezier staat hoog in het vaandel en daarom moet de match met de klant ook goed zijn.

“The Audit Generation doet het anders.” Hoe dan?

In mijn optiek doet The Audit Generation het anders door werknemers op nummer één te zetten. Ik merk dat samenwerken bij The Audit Generation centraal staat, in plaats van alleen voor klanten werken. Wanneer iets niet helemaal lekker loopt met een klant wordt daar echt aandacht aan besteed.

Wat wordt er voor je persoonlijke ontwikkeling gedaan binnen het bedrijf?

Alles wat je nodig hebt, wordt aangeboden. Het maakt niet uit of dat gaat om een studie of persoonlijke ontwikkeling. Voor mij is data-analyse echt een trigger geweest om hier te gaan werken en het is superfijn dat ik daar nu alle ruimte voor krijg. Ze hebben dus waargemaakt waar ik voor kwam. Er wordt enorm veel rekening gehouden met wat je wilt en je krijgt alle ruimte en vrijheid.

Op de website staat ‘fun’ als één van de pijlers. Hoe uit zich dat in het echt?

De meeste bedrijven hebben vaak vrijdagmiddagborrels. Omdat er bij ons veel werknemers studeren op vrijdag of vrij zijn hebben we de borrel verplaatst naar de donderdagmiddag.

Daarnaast kreeg ik toevallig net een uitnodiging voor een werkuitje binnen. Voorheen hebben we weleens een sportchallenge gedaan. Ik was toen net aangenomen bij The Audit Generation en er werd meteen gevraagd of ik mee wilde naar Mud Masters. Dus zelfs vóór ik in dienst kwam bij The Audit Generation werd ik al betrokken bij het team. Dat heb ik als heel positief ervaren.

“De vrijheid is er om zelf ideeën te bedenken voor teamuitjes, en ook om ze zelf te organiseren. Daardoor doen we vaak afwisselende dingen!”

– Rowena Dreese, controleleider bij The Audit Generation

Waarom zijn de accountants bij The Audit Generation volgens jou ‘de nieuwe generatie accountants’?

Ik denk dat het accountantsberoep in een vast stramien zit, en dat veel accountants het moeilijk vinden om daaruit te breken. The Audit Generation doet dit wel! Wij proberen om het beeld van accountants en het werkveld te veranderen.

Het beeld is namelijk dat je als accountant 80 uur per week werkt, terwijl dit bij ons gewoon 40 uur per week is. Deze 40 uur kun je ook nog eens flexibel indelen. Er is dus helemaal niet zo’n hoge werkdruk zoals mensen vaak denken. Hiernaast wordt er vaak gedacht dat je in dienst bent van een klant, terwijl we bij The Audit Generation juist enorm inzetten op het samenwerken met een klant. Ik denk dat deze dingen zich voor The Audit Generation kenmerken als ‘nieuwe generatie accountants’.

Kom werken bij The Audit Generation

Wil je werken in een dynamische omgeving, met jonge mensen, weinig werkdruk en veel vrijheid? Dan ben je op de juiste plek! Solliciteer meteen op één van onze vacatures!

Ben jij klaar voor the Audit generation?